Majdnem 1000 zsáknyi szemetet szedtek össze a tiszai árhullám után

Megosztás

Ahogy több alkalommal megírtuk a Szol24-en, a tiszai árhullám idején a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) folyamatosan monitorozta az aktuális állást, valamint elsőfokú készültséget rendelt el, ha arra volt szükség. Most arról tájékoztattak, az árhullám levonulása után több száz zsáknyi kommunális hulladékot gyűjtött össze.

 Február végén elsőfokú készültség volt érvényben a karcagi, a kisújszállási, a kiskörei, a tiszakécskei, a kunhegyesi, a törökszentmiklósi, a cibakházi és a jászkiséri belvízvédelmi szakaszokon is. A belvízzel borított területek nagysága kb. 3170 hektár volt Jász-Nagykun-Szolnok megyében, 160 hektár pedig Hevesben.

Még az országos sajtóban is megjelent, hogy a szolnoki Mentetlen üdülőövezet egyik utcájában egy házaspár kajakkal közlekedik.

Szerencsére az árhullám mostanra levonult, a Kötivizig munkája azonban ezzel még nem ért véget. A közösségi oldalukon tették közzé, hogy vízminőségvédelmi kárelhárítás keretében összesen 913 zsáknyi kommunális hulladékot szedtek össze a Tisza-tónál és a Tisza folyónál.

„A tapasztalatok szerint jellemzően csomagolási hulladékkal (PET-palack és más műanyagszármazék, fém italosdoboz, illetve üveg) teltek meg a zsákok, de hűtőszekrényt is kihalásztak. A vízügyi igazgatóság eddig két fuvarral megközelítően 4 tonnányi szemetet szállított el az NHSZ tiszafüredi telephelyére” – írták.

Kép: Közép Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság – Kötivizig Fb oldala, Mészáros János/MTI

Kapcsolódó cikkek